Banca Naţională A României (Corp Nou)
Banca Naţională A României (Corp Nou) © Alex Petrescu

Banca Naţională A României (Corp Nou)

Monument de arhitectură

pe scurt

Str. Doamnei 6-10 sector 3
prima jum. sec. XX
raportează o problemă
Orice sugestie de îmbunătățire a conținutului sau corectare a erorilor este binevenită. Mulțumim!
Atenție nu esti logat!
Banca Nationala a Romaniei (BNR) este banca centrala a Romaniei. Sediul BNR este situat în București, într-o clădire cunoscută sub numele de Palatul Băncii Naționale a României.

Clădirea a fost proiectată de arhitectul francez Paul Gottereau și a fost construită între 1884 și 1890. Este un exemplu de arhitectură neoclasică și este considerată unul dintre cele mai importante repere istorice din București.

Clădirea are formă dreptunghiulară și este împărțită în trei secțiuni: secțiunea principală, care este situată în centrul clădirii și conține intrarea principală, holul și sala de spectacol; si doua sectii laterale, care contin birourile si cartierele de locuit pentru angajatii BNR.

Intrarea principală a clădirii este decorată cu un portic mare susținut de șase coloane corintice. Interiorul clădirii este bogat decorat, cu podele de marmură, fresce și sculpturi.

Clădirea BNR a jucat un rol important în istoria României. A fost folosit ca loc de desfășurare a unor evenimente importante, cum ar fi semnarea tratatului care a înființat Regatul României în 1881 și a servit și ca sediu al băncii centrale încă de la înființarea acesteia în 1880.
Alex Petrescu
4 ani în urmă

COMENTARII

0

4 out of 5 stars

bazate pe 0 comentarii

Review data

Spuneți părerea

Dacă ați vizitat acest loc împărtășiți câteva impresii

scrie comentariu

Recent reviews