• Mănăstirea Afteia (Cioara)
    Mănăstirea Afteia (Cioara) © Alex Petrescu
  • Mănăstirea Afteia (Cioara)
    Mănăstirea Afteia (Cioara) © Alex Petrescu
  • Mănăstirea Afteia (Cioara)
    Mănăstirea Afteia (Cioara) © Alex Petrescu

Mănăstirea Afteia (Cioara)

Mănăstire

pe scurt


http://www.manastiriortodoxe.ro/index.php?a=md&ap=Arhiepiscopia%20Alba%20Iuliei&j=Alba&id=7 sec. XVI, Nașterea Maicii Domnului, azi Sf. Împărați Constantin și Elena
raportează o problemă
Orice sugestie de îmbunătățire a conținutului sau corectare a erorilor este binevenită. Mulțumim!
Atenție nu esti logat!
Mănăstirea Afteia, situată pe Valea Pianului, oferă o experiență completă prin peisajul său, amplasare și oamenii care o locuiesc, definind perfect ideea de „mănăstire în munți”. Accesul la mănăstire pe șoseaua ce urcă prin pădure, drumul umbrit de copaci și așezarea pe un vârf de deal transformă călătoria într-o binecuvântare.

Drumul de 5 km prin pădure, de-a lungul pârâului Ghenea, poate fi parcurs pe jos sau cu mașina, oferind o atmosferă răcoroasă și liniștită. La capătul acestui drum, la peste 600 m altitudine, se dezvăluie mănăstirea Afteia.

Afteia, cunoscută și ca mănăstirea Cioara, aparține satului Mărgineni, comuna Săliștea și are o istorie de peste 600 de ani. Detaliile precise ale trecutului său sunt neclare, însă se știe că a fost clădită în semn de mulțumire pentru victoria creștinilor asupra turcilor în 1479, distrusă în 1788 și reclădită în 1798, având o istorie marcată de perioade de întreruperi.

Astăzi, mănăstirea Afteia este un refugiu spiritual și o evadare din cotidian, înconjurată de chilii, paraclisul de lemn și o biserică nouă, mai mare și mai primitoare. Curtea mănăstirii oferă un loc liniștit și odihnitor, cu iarba tunsă și poteci de piatră.

Mănăstirea Afteia permite pelerinilor să înnopteze în clădirea special construită pentru acest scop, un semn al dragostei frățești din partea monahilor. Este recomandat să participați la toate orele de slujbă pentru a valorifica pe deplin această experiență spirituală.

Sursa: viziteazaalbaiulia.ro

Alex Petrescu
4 ani în urmă

COMENTARII

0

4 out of 5 stars

bazate pe 0 comentarii

Review data

Spuneți părerea

Dacă ați vizitat acest loc împărtășiți câteva impresii

scrie comentariu

Recent reviews