Casa ing. Anghel Saligny
Casa ing. Anghel Saligny © Alex Petrescu

Casa ing. Anghel Saligny

Monument de arhitectură

pe scurt

Strada Occidentului 8
raportează o problemă
Orice sugestie de îmbunătățire a conținutului sau corectare a erorilor este binevenită. Mulțumim!
Atenție nu esti logat!
Anghel Saligny a fost un inginer român care a proiectat podul feroviar Fetești-Cernavodă peste Dunăre, cel mai lung din Europa la acea vreme.  El a proiectat și depozitele de beton din portul Constanța, unul dintre primele exemple de arhitectură din beton armat din Europa.  

S-a născut la Șerbănești, fiul unui educator francez care a emigrat în Moldova.  A studiat ingineria în Germania și a contribuit la construcția de căi ferate în Saxonia.  A fost membru fondator al Societății Politehnice din București și ministru al Lucrărilor Publice.  A fost ales la Academia Română și a fost președintele acesteia din 1907 până în 1910. 

Fratele său, Alfons Oscar Saligny, a fost și chimist și educator care a fost ales la Academia Română.  Saligny a fost implicat în multe alte proiecte, precum primele poduri mixte (de cale ferată și rutieră) din România, primele silozuri din beton armat din lume și un bazin special pentru exportul petrolului la Constanța.  

Cea mai importantă lucrare a sa a fost Podul Regele Carol I peste Dunăre de la Cernavodă, care a fost inaugurat în 1895 și distins cu medalia de aur la Expoziția Universală de la Paris din 1900. 

Saligny a murit în 1925 la București și a fost înmormântat în cimitirul Bellu.  Multe străzi, școli și instituții din România îi poartă numele, precum și o stație de metrou și un program național de investiții în infrastructura locală.
Alex Petrescu
8 luni în urmă

COMENTARII

0

4 out of 5 stars

bazate pe 0 comentarii

Review data

Spuneți părerea

Dacă ați vizitat acest loc împărtășiți câteva impresii

scrie comentariu

Recent reviews