• Schitul Poiana lui Ioan
    Schitul Poiana lui Ioan © Alex Petrescu

Schitul Poiana lui Ioan

Schit

pe scurt


1990, cu hramul Înălțarea Sf. Cruci, sau Înălțarea Sfintei Cruci
raportează o problemă
Orice sugestie de îmbunătățire a conținutului sau corectare a erorilor este binevenită. Mulțumim!
Atenție nu esti logat!
În cartea de onoare a Mănăstirii Sihăstria se poate citi: „În ziua de 31 august 1993, I.P.S. Daniel, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, însoțit de P.S. Eftimie al Romanului și Hușilor și P.S. Casian Gălățeanul, au sfințit locul pentru un nou schit, care va purta hramul „Înălțarea Sfintei Cruci”.

În cartea de onoare a Mănăstirii Sihăstria se poate citi: „În ziua de 31 august 1993, I.P.S. Daniel, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, însoțit de P.S. Eftimie al Romanului și Hușilor și P.S. Casian Gălățeanul, au sfințit locul pentru un nou schit, ce va purta hramul „Înălțarea Sfintei Cruci”, situat într-o poiană deosebit de frumoasă, ce poartă numele pustnicului Ioan, care a trăit în acele locuri în secolul al XVII-lea.

Privind înapoi, Părintele Cleopa a evocat călătoria sa în acest loc în urmă cu câțiva ani împreună cu regretatul părinte ieroschimonah Paisie Olaru, care încă de pe atunci vorbea despre construirea acolo a unui sfânt altar, drept mărturie rămânând până astăzi o Sfântă Cruce înfiptă atunci de călugărul cu viață sfântă, Paisie.

Sursa: poianaluiioan.mmb.ro

Alex Petrescu
4 ani în urmă

COMENTARII

0

4 out of 5 stars

bazate pe 0 comentarii

Review data

Spuneți părerea

Dacă ați vizitat acest loc împărtășiți câteva impresii

scrie comentariu

Recent reviews