Pădurea Valea Fagilor
Pădurea Valea Fagilor © VTG

Pădurea Valea Fagilor

Păduri

pe scurt


raportează o problemă
Orice sugestie de îmbunătățire a conținutului sau corectare a erorilor este binevenită. Mulțumim!
Atenție nu esti logat!
Rezervația forestieră din Munții Măcin, situată aproape de orașul Isaccea, este o insulă relictară de fagi de aproximativ 154,20 ha, într-o vale îngustă și umedă, la peste 300 km de făgetele carpatice. Pădurea este dominată de fagul european (Fagus sylvatica), fagul tauric (Fagus taurica) și alți arbori precum carpenul (Carpinus betulus) și teiul argintiu (Tilia tomentosa). 

Aici se găsesc exemplare mari de fag care ajung la o grosime de 1 m și o înălțime de 38 m. Etajul inferior al vegetației include ulmul de munte (Ulmus montana), teiul pucios (Tilia cordata), și alte specii de arbori. Subarboretul este slab dezvoltat, format din alun (Corylus avellana), corn (Cornus mas), și salbă rîioasă (Euonymus verrucosa). Vegetația ierboasă include ferigi, pochivnic, trepădătoarea, mierea ursului, vinarița, rogoz, și mălaiul cucului. Datorită importanței sale științifice și turistice, această zonă a fost declarată rezervație forestieră.

Sursa: Parcuri şi rezervaţii naturale din România, Gheorghe Mohan , Aurel Ardelean , Victor Bortaș ed. Victor B Victor, 2006
Alex Petrescu
4 ani în urmă

COMENTARII

0

4 out of 5 stars

bazate pe 0 comentarii

Review data

Spuneți părerea

Dacă ați vizitat acest loc împărtășiți câteva impresii

scrie comentariu

Recent reviews