• Pădurea Canaraua Fetii
    Pădurea Canaraua Fetii © VTG

Pădurea Canaraua Fetii

Păduri

pe scurt


raportează o problemă
Orice sugestie de îmbunătățire a conținutului sau corectare a erorilor este binevenită. Mulțumim!
Atenție nu esti logat!
Rezervația faunistică situată la sud de lacul Oltina, pe o suprafață de 168 ha, este un canion caracteristic din România, acoperit cu vegetație specifică de stepă și flancat de o pădure de tip balcanic. Aceasta adăpostește o faună interesantă de coleoptere și lepidoptere, studiată de biologii Popescu-Gorj și Săvulescu. Printre speciile remarcabile identificate se numără Procerus gigas, Calosoma dentiolla, Cicindella germanica (insecte carnivore), Ditomus obscurus, Brachynus bayardi (gândacul bombardier), Purpuricenus oblongomaculatus (specie foarte rară), Phytoecia praetextata (în cel mai vestic punct din Europa), scarabeidul Onthophagus kindermanni și Chironitis furcifer (relict glaciar pe cale de dispariție). 

Dintre lepidoptere, merită menționate două specii rare: Euchoe belia gigantea, cunoscută în România doar aici și în pădurea Hagieni, și Zerynthia cerisya jerdinandi, specie balcanică aflată la Canaraua Fetii, la limita sa septentrională.

Sursa: Parcuri şi rezervaţii naturale din România, Gheorghe Mohan , Aurel Ardelean , Victor Bortaș ed. Victor B Victor, 2006
Alex Petrescu
4 ani în urmă

COMENTARII

0

4 out of 5 stars

bazate pe 0 comentarii

Review data

Spuneți părerea

Dacă ați vizitat acest loc împărtășiți câteva impresii

scrie comentariu

Recent reviews