• Gradiștea - Căldărușani - Dridu
    Gradiștea - Căldărușani - Dridu © Alex Petrescu

Gradiștea - Căldărușani - Dridu

Lacuri și bălți

pe scurt


raportează o problemă
Orice sugestie de îmbunătățire a conținutului sau corectare a erorilor este binevenită. Mulțumim!
Atenție nu esti logat!
Rezervaţia forestieră Căldăruşani, situată în nordul județului Ilfov, a fost declarată rezervaţie conform H.C.M. nr. 114/1954. Pădurea, care se întinde la nord de Lacul Căldăruşani, are o suprafață totală de 468 ha, din care doar 125 ha sunt protejate. Aceasta pădure este un rest al vechilor Codrii ai Vlăsiei și este situată la 31 km de București, fiind accesibilă prin șoseaua ce se ramifică din magistrala E 15, lângă localitatea Balotești.

Pădurea adăpostește stejari seculari (Quercus robur), plopi (Populus alba) și sălcii (Salix alba). Condițiile climatice favorabile, cu temperaturi moderate și precipitații anuale de aproximativ 500 mm, au contribuit la dezvoltarea acestei păduri. În pădure se găsesc diverse plante, cum ar fi ghiocei (Galanthus nivalis), brândușe galbene (Crocus moesiacus), viorele (Scilla bifolia) și multe altele, care oferă un spectacol de culori de-a lungul anului. 

Stratul arbustiv este reprezentat de specii precum cornul (Cornus mas), alunul (Corylus avellana) și păducelul (Crataegus monogyna), iar stratul ierbaceu este dominat de diverse specii de stejar (Quercus).

Sursa: Parcuri şi rezervaţii naturale din România, Gheorghe Mohan , Aurel Ardelean , Victor Bortaș ed. Victor B Victor, 2006
Alex Petrescu
4 ani în urmă

COMENTARII

0

4 out of 5 stars

bazate pe 0 comentarii

Review data

Spuneți părerea

Dacă ați vizitat acest loc împărtășiți câteva impresii

scrie comentariu

Recent reviews